rss Ακολουθήστε μας στο twitter Ακολουθήστε μας στο youtube

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις για Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.


1.Τι πρέπει να προσέξω πριν συνδεθώ με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών;

Για την μέγιστη προστασία των συναλλαγών σας, πριν συνδεθείτε με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών θα πρέπει να φροντίζετε για τα εξής:

 • Να χρησιμοποιείτε ευρέως γνωστό φυλλομετρητή διαδικτύου (browser) ο οποίος είτε είναι προεγκατεστημένος στον προσωπικό σας υπολογιστή είτε προέρχεται από αξιόπιστο κατασκευαστή όπως Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari, Opera.
 • Τακτικά να ελέγχετε ότι χρησιμοποιείτε την τελευταία ενημερωμένη έκδοση του φυλλομετρητή.
 • Να έχετε εγκαταστήσει λογισμικό αντιϊκής προστασίας (antivirus) από ευρέως γνωστό κατασκευαστή και να ελέγχετε τακτικά ότι είναι ενημερωμένο.
 • Να ελέγχετε τακτικά ότι ο προσωπικός σας υπολογιστής συνεχίζει να λαμβάνει τις τελευταίες ενημερώσεις λειτουργικού συστήματος από τον κατασκευαστή. 

2.Πώς μπορώ να συνδεθώ με ασφάλεια στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ.;

Για λόγους ασφαλείας σας ζητούνται οι κωδικοί εισόδου (όνομα χρήστη, κωδικός πρόσβασης) από την σελίδα εισόδου (login). Ελέγξτε με προσοχή τη γραμμή διεύθυνσης της σελίδας αυτής, η οποία εμφανίζεται στο πάνω μέρος του φυλλομετρητή. Θα πρέπει η διεύθυνση αυτή να αρχίζει με  «https://login.gsis.gr». Μόνον τότε είστε σίγουρος ότι τα στοιχεία σας ζητούνται από τη Γ.Γ.Π.Σ.  και  όχι από έναν κακόβουλο τρίτο.                                                                                                                        

faq_asfalia_clip_image002

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3.Πώς γνωρίζω ανά πάσα στιγμή ότι έχω συνδεθεί σε αυθεντική σελίδα ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Γ.Γ.Π.Σ.;

  

Πρέπει να ελέγχετε τη γραμμή διεύθυνσης ιστοχώρου, η οποία εμφανίζεται στο πάνω μέρος του φυλλομετρητή. Βεβαιώνεστε για την  αυθεντικότητα της σελίδας ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Γ.Γ.Π.Σ., εάν η διεύθυνση αρχίζει με:
 https://www.gsis.gr,  https://www.gsis.gr ή  https://www1.gsis.gr.  

    
  faq_asfalia_clip_image002_0000

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4.Ποιός είναι ο ορθός τρόπος αποσύνδεσης από σελίδες παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών;

 
Εφόσον έχετε συνδεθεί με αυθεντική σελίδα ηλεκτρονικής υπηρεσίας της Γ.Γ.Π.Σ., και επιθυμείτε την έξοδο από αυτήν, θα πρέπει πάντοτε να επιλέγετε «Αποσύνδεση».
Είναι λάθος η έξοδος να γίνεται π.χ.

 • κλείνοντας τον φυλλομετρητή (browser) με το εικονίδιο κλεισίματος παραθύρου «Χ»
 • εισάγοντας άλλη διεύθυνση στη γραμμή διεύθυνσης
 • πατώντας το εικονίδιο επιστροφής «back», για εμφάνιση σελίδας άλλης διεύθυνσης. 

5.Έχω λάβει ένα μήνυμα από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Πώς μπορώ να γνωρίζω εάν είναι γνήσιο;


Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που αποστέλλεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο επάνω μέρος του το ονοματεπώνυμο σας και το όνομα χρήστη (Username).
Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά, και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό με πιθανώς περιεχόμενο κακόβουλο.
Σημειώνεται ότι η Γ.Γ.Π.Σ. για κανένα λόγο δεν ζητάει το Όνομα Χρήστη ή Κωδικό Πρόσβασης μέσω τηλεφώνου, e-mail, sms, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας καταχώρησης στοιχείων ή μέσω άλλου τρόπου.  Ο φορολογούμενος οφείλει να ενημερώσει αμέσως τη Γ.Γ.Π.Σ. εάν αντιληφθεί οποιανδήποτε παρόμοια προσπάθεια.
 

6.Ποιά μέτρα ασφάλειας πρέπει να ακολουθώ για την ασφαλή χρήση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Γ.Γ.Π.Σ.;

 • Να μη κοινοποιείτε με κανένα τρόπο τους κωδικούς εισόδου.
 • Να μην καταγράφετε τους κωδικούς σας, αλλά να φροντίζετε να τους απομνημονεύετε.
 • Να μην χρησιμοποιείτε κωδικούς ασφαλείας που εύκολα μπορεί κάποιος να προβλέψει, όπως π.χ. ημερομηνίες γέννησης, ονόματα, τηλέφωνα κλπ. Καλύτερα να δημιουργείτε κωδικούς αλφαριθμητικούς (συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών).
 • Να αλλάζετε συχνά τους κωδικούς ασφαλείας σας. Εάν υποψιαστείτε ότι κάποιος τους γνωρίζει, πρέπει να τους αλλάξετε αμέσως.
 • Να μην αποθηκεύετε τους κωδικούς σας στον υπολογιστή, αλλά να τους πληκτρολογείτε κάθε φορά που επιθυμείτε την πρόσβαση σε κάποια υπηρεσία.
 • Να προσέχετε σε ποιούς δικτυακούς τόπους (sites) κάνετε εγγραφή. Όταν κάνετε εγγραφή σε άλλους δικτυακούς τόπους (sites), από αυτόν της Γ.Γ.Π.Σ., είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε διαφορετική διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail address) από αυτήν που έχετε δηλώσει στη Γ.Γ.Π.Σ.
 • Να μην απομακρύνεστε για μεγάλο διάστημα από τη θέση εργασίας σας εφόσον έχετε συνδεθεί με ηλεκτρονική υπηρεσία της Γ.Γ.Π.Σ.
 • Να μην εγκαθιστάτε προγράμματα στον υπολογιστή σας, την ταυτότητα των οποίων δεν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε.
   

7.Η ερώτησή μου δεν υπάρχει στις Συχνές-Ερωτήσεις. Τι να κάνω;

Αν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσα από την επιλογή ο λογαριασμός μου / My TAXISnet.
Αν δεν είστε εγγεγραμμένος χρήστης μπορείτε να υποβάλετε το ερώτημα σας μέσω  της φόρμας υποβολής αιτήματος  https://www1.gsis.gr/inquiry/newInquiry.htm

Εναλλακτικοί τρόποι επικοινωνίας:

 • Για θέματα τεχνικής υποστήριξης των εφαρμογών του νέου TAXISnet παρακαλούμε να απευθύνεστε αποκλειστικά και μόνο στο τηλεφωνικό κέντρο 213-1621000.  Παρακαλούμε ακόμα να λάβετε υπόψη σας ότι η ΓΓΠΣ δεν είναι αρμόδια να σας απαντήσει σε φορολογικά θέματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις σας συνιστούμε να απευθυνθείτε στην κεντρική υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών στο τηλέφωνο 210 3375000 ή στις ΔΟΥ.
 • Ταχ. Δ/νση Γ.Γ.Π.Σ. : Χανδρή 1 & Θεσσαλονίκης, Τ.Κ. 18346, Αθήνα .