Συχνές Ερωτήσεις για Πολίτες

1.  Τι είναι το myPhoto;

 

Είναι ψηφιακή υπηρεσία που δίνει τη δυνατότητα:

i. σε επαγγελματίες φωτογράφους να αποθηκεύσουν τη φωτογραφία και την υπογραφή των πελατών τους στο κυβερνητικό νέφος (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης και

ii. σε φυσικά πρόσωπα, πελάτες των επαγγελματιών φωτογράφων, να συσχετίσουν τις φωτογραφίες με τον ΑΦΜ τους και να εξουσιοδοτήσουν υπηρεσίες του δημοσίου να τις αντλήσουν από το myPhoto και να τις χρησιμοποιήσουν (Υπουργείο Μεταφορών για την έκδοση και ανανέωση διπλώματος οδήγησης, Ελληνική Αστυνομία για την έκδοση αστυνομικής ταυτότητας, Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας για την έκδοση κάρτας αναπηρίας κλπ.).

 

 2.  Ποιο είναι το αντικείμενο της υπηρεσίας  myPhoto; 

 

Αντικείμενο της υπηρεσίας είναι η μεταφόρτωση, η διαχείριση και η αποθήκευση των ψηφιακών φωτογραφιών: 

α) του προσώπου και 

β) της ιδιόχειρης υπογραφής 

των φυσικών προσώπων που επιθυμούν να διαθέσουν τα παραπάνω αρχεία που τα αφορούν σε ψηφιακές δημόσιες υπηρεσίες που απαιτούν χρήση φωτογραφίας προσώπου ή/και υπογραφής.

 

3.  Ποιοι είναι οι χρήστες της εφαρμογής;

 

Χρήστες της υπηρεσίας myPhoto είναι:

i.    οι επαγγελματίες φωτογράφοι, 

ii.    οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι αυτών και 

iii. οι εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι των Κέντρων εξυπηρέτησης πολιτών (ΚΕΠ) και 

iv. οι πολίτες που έχουν κωδικούς - διαπιστευτήρια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί TAXISnet), έχουν καταχωρίσει τον αριθμό κινητού τους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.) και επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.

 

4.   Πώς μπορώ να συνδεθώ στην εφαρμογή myPhoto;

 

Η πρόσβαση στην υπηρεσία myPhoto γίνεται μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) ή πληκτρολογώντας την ηλεκτρονική διεύθυνση https://myphoto.gov.gr.    

Για την είσοδο στην υπηρεσία απαιτείται ισχυρή αυθεντικοποίηση. Για τον λόγο αυτό θα χρειαστεί πρώτα να εγγραφείτε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ), ώστε να πιστοποιήσετε τον αριθμό του κινητού σας τηλεφώνου.

Στη συνέχεια μπορείτε να συνδεθείτε στην υπηρεσία εισάγοντας:

i.    τους κωδικούς-διαπιστευτήρια της Γ.Γ.Π.Σ.Ψ.Δ. (κωδικοί TAXISnet) και

ii.   τον κωδικό μιας χρήσης (OTP) που θα λάβετε στον αριθμό του κινητού τηλεφώνου που πιστοποιήσατε στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ)

 

5.   Πληκτρολογώ τον κωδικό μιας χρήσης (ΟΤΡ) και δεν μπορώ να εισέλθω στην υπηρεσία myPhoto.

 

Ο κωδικός μιας χρήσης (OTP) που λαμβάνετε παραμένει ενεργός για πέντε (5) λεπτά από τη στιγμή της παραγωγής του. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα θα πρέπει να εισαχθεί στην εφαρμογή και να επιβεβαιωθεί η ορθότητά του. Σε περίπτωση που παρέλθουν τα 5 λεπτά θα πρέπει να  επαναλάβετε τη διαδικασία παραγωγής και επαναποστολής OTP.

 

6.   Πού διατηρούνται τα ψηφιακά αρχεία μου και για ποιο χρονικό διάστημα;

 

Τα ψηφιακά αρχεία διατηρούνται στο Κυβερνητικό Νέφος Δημοσίου Τομέα (G-Cloud) της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Τα ψηφιακά αρχεία διαγράφονται εφόσον δεν συσχετιστούν με τον ΑΦΜ κάποιου φυσικού προσώπου εντός δύο (2) εβδομάδων από τη μεταφόρτωσή τους στο G-Cloud από τον επαγγελματία φωτογράφο. 

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εφόσον τα αρχεία συσχετιστούν με τον ΑΦΜ ενός φυσικού προσώπου, διατηρούνται για χρονικό διάστημα ενός (1) έτους από την ημερομηνία συσχέτισης και διαγράφονται στη συνέχεια. 

 

7.   Τι είναι ο κωδικάριθμος;

 

Ο κωδικάριθμος είναι ένας αλφαριθμητικός κωδικός που συνδέεται με μοναδικό τρόπο με συγκεκριμένα αρχεία φωτογραφίας προσώπου και οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής ενός φυσικού προσώπου. 

Ο κωδικάριθμος δημιουργείται από την υπηρεσία myPhoto κατά την μεταφόρτωση των ψηφιακών αρχείων από τον φωτογράφο και αποστέλλεται με SMS στον αριθμό κινητού ή/και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email που θα δηλώσει ο πελάτης στον φωτογράφο και ο φωτογράφος θα καταχωρίσει στην υπηρεσία myPhoto. Ο κωδικάριθμος παρέχεται από την ψηφιακή υπηρεσία και σε μορφή Κωδικού Άμεσης Απόκρισης (QR Code), ώστε να μπορεί να σαρωθεί και μέσω συσκευών που διαθέτουν λειτουργία κάμερας.

Εφόσον λάβετε τον κωδικάριθμο στο κινητό σας ή στο email σας μπορείτε, μέσω της εφαρμογής myPhoto, να συσχετίσετε τα αρχεία που συνδέονται με αυτόν με τον ΑΦΜ σας.

 

8.   Με ποιον τρόπο θα λάβω τον κωδικάριθμο;

 

Μπορείτε να λάβετε κωδικάριθμο με SMS στον αριθμό κινητού ή/και με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο email που θα δηλώσετε στον φωτογράφο. 

 

9.   Είναι υποχρεωτικό να δηλώσω  email και τηλέφωνο στον φωτογράφο για την παραλαβή του κωδικάριθμου;

 

Μπορείτε να δηλώσετε οποιοδήποτε από τα δύο στοιχεία επικοινωνίας επιθυμείτε αλλά τουλάχιστον ένα από αυτά. 

 

10.   Τι πρέπει να κάνω αφού λάβω τον κωδικάριθμο από την υπηρεσία myPhoto;

 

Ο κωδικάριθμος που σας αποστέλλεται μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να συσχετίσετε τη φωτογραφία προσώπου και υπογραφής που συνδέονται με αυτόν με τον ΑΦΜ σας, εφόσον επιβεβαιώσετε ότι η φωτογραφία προσώπου και υπογραφής είναι οι δικές σας. 

Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε λήψη των αρχείων σας σε τοπικό αποθηκευτικό μέσο (π.χ. τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας), να εξουσιοδοτήσετε τρίτη εφαρμογή του Δημοσίου Φορέα προς χρήση τους ή να άρετε την εξουσιοδότηση αυτή.

Επισημαίνεται ότι ο κωδικάριθμος απενεργοποιείται και τα αρχεία καταστρέφονται εφόσον, εντός δύο εβδομάδων από τη δημιουργία του κωδικάριθμου, δεν έχετε προβεί σε συσχέτιση με τον ΑΦΜ σας.

 

11.   Τι πρέπει να κάνω αν δεν λάβω κωδικάριθμο; 

 

Αν δεν λάβετε κωδικάριθμο στο μέσο επικοινωνίας (αριθμό κινητού ή/και email) που έχετε δηλώσει στον φωτογράφο θα πρέπει να προβείτε στην παρακάτω σειρά ενεργειών:

i.    Βεβαιωθείτε ότι έχετε δηλώσει τον σωστό αριθμό κινητού τηλεφώνου ή/και email επικοινωνίας.

ii.    Βεβαιωθείτε ότι το μέσο επικοινωνίας που έχετε δηλώσει είναι σε λειτουργική κατάσταση και μπορείτε να λάβετε μηνύματα σε αυτό.

iii.    Εφόσον έχετε επιβεβαιώσει τα (i) και (ii) θα πρέπει να ζητήσετε από τον φωτογράφο να επαναλάβει τη διαδικασία μεταφόρτωσης των αρχείων σας στο σύστημα ώστε να παραχθεί και σας αποσταλεί εκ νέου ο κωδικάριθμος.

 

12.   Τι πρέπει να κάνω αν χάσω το μήνυμα με τον κωδικάριθμο;

 

Θα πρέπει να επαναληφθεί από τον φωτογράφο η διαδικασία μεταφόρτωσης της φωτογραφίας προσώπου και της οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής σας στην υπηρεσία myPhoto. Μετά τη νέα μεταφόρτωση, θα δημιουργηθεί και θα σας αποσταλεί καινούργιος κωδικάριθμος.

 

13.   Τι γίνεται αν δεν χρησιμοποιηθεί - συσχετισθεί ο κωδικάριθμος με τον ΑΦΜ μου εντός του χρονικού ορίου των δύο (2) εβδομάδων; 

 

Αν ο κωδικάριθμος δεν χρησιμοποιηθεί - συσχετισθεί με τον ΑΦΜ σας εντός δύο (2) εβδομάδων, αυτομάτως χάνει την ισχύ του και τα σχετικά αρχεία διαγράφονται.

 

14.   Με ποιον τρόπο εισάγω τον κωδικάριθμο στην εφαρμογή;

 

Ο κωδικάριθμος εισάγεται στην εφαρμογή είτε αντιγράφοντας τον αλφαριθμητικό κωδικό και επικολλώντας τον στο αντίστοιχο πεδίο είτε σαρώνοντας τον σχετικό Κωδικό Άμεσης Απόκρισης (QR code) με τη βοήθεια συσκευής που διαθέτει λειτουργία  κάμερας.

 

15.   Τι πρέπει να κάνω αν ο κωδικάριθμος που εισάγω δεν γίνεται αποδεκτός;

 

Ο κωδικάριθμος απενεργοποιείται εφόσον, εντός δύο εβδομάδων από τη δημιουργία του , δεν έχετε προβεί σε συσχέτιση με τον ΑΦΜ σας. Εφόσον δεν έχουν παρέλθει δύο εβδομάδες από τη δημιουργία του τότε κατά την πληκτρολόγηση προσέξτε να επιλέξετε την αγγλική γλώσσα και τη διάκριση ανάμεσα σε πεζά και κεφαλαία. Προσοχή σε χαρακτήρες όπως το 0 (μηδέν) Ο ή ο καθώς και στο χαρακτήρα όπως το l που μπορεί να είναι L πεζό ή i (κεφαλαίο ή πεζό) ή ο αριθμός 1. Για την αποφυγή λαθών, συστήνεται η εισαγωγή του κωδικάριθμου να πραγματοποιείται με αντιγραφή από το mail/SMS και επικόλληση.

 

16.   Αν αποσυσχετίσω τον κωδικάριθμο, μπορώ να τον επαναχρησιμοποιήσω;

 

Ναι, μπορείτε να τον επαναχρησιμοποιήσετε εφόσον δεν έχει παρέλθει διάστημα δώδεκα (12) μηνών από τη δημιουργία του

 

17.   Πόσες υποβολές κωδικάριθμου μπορώ να πραγματοποιήσω ημερησίως; 

 

Δεν υπάρχει όριο στον αριθμό των υποβολών που μπορείτε να πραγματοποιήσετε ημερησίως. Επισημαίνεται ότι μόνο ένας κωδικάριθμος και κατ’ επέκταση ένα ζευγάρι φωτογραφίας προσώπου και υπογραφής μπορεί ανά πάσα στιγμή να είναι συσχετισμένα με τον ΑΦΜ σας.

 

18.   Θέλω να κάνω λήψη  των αρχείων της φωτογραφίας προσώπου και της υπογραφής μου. Πώς μπορώ να το κάνω; 

 

Αρχικά, υπενθυμίζεται πως για να έχετε πρόσβαση στα αρχεία και να πραγματοποιήσετε λήψη τους θα πρέπει πρώτα να έχετε συσχετίσει τον αντίστοιχο κωδικάριθμο με τον ΑΦΜ σας. 

Στη συνέχεια, επιλέγοντας το κουμπί «Λήψη» θα λάβετε ένα συμπιεσμένο αρχείο μορφότυπου zip, το οποίο θα περιέχει τις δύο φωτογραφίες (προσώπου και υπογραφής) καθώς και ένα αρχείο pdf με τον σχετικό κωδικάριθμο και τον QR code.

 

19.   Πώς μπορώ να εξουσιοδοτήσω τρίτες εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν τα ψηφιακά αρχεία του myPhoto και πώς μπορώ να άρω την εξουσιοδότηση αυτή;

 

Μετά τη συσχέτιση του κωδικαρίθμου με τον ΑΦΜ σας, μπορείτε να εξουσιοδοτήσετε τρίτες εφαρμογές να χρησιμοποιήσουν τα αντίστοιχα ψηφιακά αρχεία (φωτογραφία προσώπου και υπογραφής) επιλέγοντας την επιθυμητή εφαρμογή από την αντίστοιχη πτυσσόμενη λίστα εφαρμογών (drop down list). 

Η εξουσιοδότηση αίρεται επιλέγοντας το κουμπί «Χ» που βρίσκεται δίπλα στο όνομα της εξουσιοδοτημένης εφαρμογής. 
Μόνο εφόσον υπάρχει ενεργή από εσάς εξουσιοδότηση/συγκατάθεση μπορεί μία τρίτη εφαρμογή να αντλήσει τις φωτογραφίες σας από την υπηρεσία myPhoto.

 

20.   Πόσους κωδικάριθμους μπορώ να συσχετίσω με τον ΑΦΜ μου ταυτόχρονα;

 

Μόνο ένας κωδικάριθμος, άρα και ένα ζεύγος ψηφιακών φωτογραφιών (προσώπου και υπογραφής), μπορεί να είναι συσχετισμένος με τον ΑΦΜ σας μια δεδομένη χρονική στιγμή.

 

21.   Μπορώ να αποσυσχετίσω έναν κωδικάριθμο από τον ΑΦΜ μου;

 

Αν επιλέξετε το κουμπί «Αποσυσχέτιση», ο κωδικάριθμος και οι αντίστοιχες φωτογραφίες προσώπου και  υπογραφής θα αποσυσχετιστούν από τον ΑΦΜ σας. 

 

22.   Πότε αποσυσχετίζω έναν κωδικάριθμο από τον ΑΦΜ μου;

 

Η ενέργεια της «Αποσυσχέτισης» ενός κωδικάριθμου επιλέγεται όταν δε θέλετε να χρησιμοποιήσετε περεταίρω το ζεύγος αρχείων (φωτογραφία προσώπου και υπογραφής) που συνδέεται με αυτόν ή όταν επιθυμείτε να συσχετίσετε κάποιο άλλο ζεύγος φωτογραφιών με τον ΑΦΜ σας. 

 

23.   Εφόσον δεν μου αρέσει η φωτογραφία προσώπου που συνδέεται με τον κωδικάριθμο που μου έστειλε ο φωτογράφος μέσω της εφαρμογής myPhoto ή δεν απεικονίζει εμένα, μπορώ να την αλλάξω και αν ναι με ποιο τρόπο;

 

Κατά τη συσχέτιση του κωδικάριθμου με τον ΑΦΜ σας έχετε τη δυνατότητα να δείτε τις φωτογραφίες (προσώπου και υπογραφής) που συνδέονται μ’ αυτόν όπως τις μεταφόρτωσε ο φωτογράφος. Σε περίπτωση που δεν σας αρέσουν οι φωτογραφίες ή δεν αφορούν εσάς, δεν συνίσταται να κάνετε «επιβεβαίωση» ούτε «συσχέτιση» με τον ΑΦΜ σας. Απεναντίας, θα πρέπει να αιτηθείτε από τον φωτογράφο τη μεταφόρτωση νέας φωτογραφίας, ξεκινώντας τη συνολική διαδικασία από την αρχή.  Οι απορριφθείσες φωτογραφίες, εφόσον δεν έχουν συσχετιστεί με τον ΑΦΜ σας, θα διαγραφούν από την υπηρεσία myPhoto μετά από δύο εβδομάδες από τη μεταφόρτωσή τους. 

 

24.   Σε πόση ώρα αποσυνδέομαι από την εφαρμογή myPhoto;

 

Για λόγους ασφάλειας ο επιτρεπτός ανενεργός χρόνος σύνδεσή σας στην υπηρεσία είναι 30 λεπτά. Μετά το πέρας αυτού του χρονικού διαστήματος, η εφαρμογή σας αποσυνδέει και θα πρέπει να συνδεθείτε εκ νέου.

 

25.  Μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή myPhoto για να συσχετίσω τις φωτογραφίες του ανήλικου παιδιού μου;

 

Η υπηρεσία myPhoto μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για να συσχετίσετε δικές σας φωτογραφίες όσο και φωτογραφίες ανηλίκου που βρίσκεται υπό την επιμέλειά σας και η επιμέλεια επιβεβαιώνεται από το Μητρώο Πολιτών του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για να συσχετίσετε τις φωτογραφίες του ανήλικου υπό την επιμέλειά σας ακολουθείτε τα εξής βήματα αφού συνδεθείτε στην εφαρμογή:

i. επιλέγετε “Ανήλικο υπό την επιμέλεια σας”

ii. εισάγετε τον ΑΜΚΑ/ΠΑΑΥΠΑ και, εφόσον έχει, και τον ΑΦΜ του ανηλίκου (ενημερωθείτε σχετικά με την αυτόματη απόδοση ΑΦΜ σε ανήλικα άγαμα τέκνα εδώ, καθώς και σχετικές συχνές ερωτήσεις)

iii. εισάγετε τον κωδικάριθμο που αντιστοιχεί στις ψηφιακές φωτογραφίες του ανηλίκου και τον οποίο λάβατε με μήνυμα (email ή sms) από τον φωτογράφο σας

iv. εξουσιοδοτείτε τις εφαρμογές που επιθυμείτε να αντλήσουν τη φωτογραφία του ανηλίκου.

Σημειώνεται ότι κατά των υποβολή των παραπάνω στοιχείων γίνεται έλεγχος αντιστοιχίας ΑΜΚΑ/ΠΑΑΥΠΑ και ΑΦΜ του ανηλίκου και ελέγχεται η σχέση του μ’ εσάς.

 

26.  Τι είναι ο ΠΑΑΥΠΑ;

 

Είναι ο Προσωρινός Αριθμός Ασφάλισης Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού και αφορά αιτούντες διεθνή προστασία από την Υπηρεσία Ασύλου.

 

27.  Θα πρέπει να εισάγω μόνο τον ΑΜΚΑ/ ΠΑΑΥΠΑ ή μόνο τον ΑΦΜ του ανηλίκου στα αντίστοιχα πεδία;

 

Εφόσον έχουν εκδοθεί και οι δύο αριθμοί, πρέπει να εισαχθούν και οι δύο. Αν δεν έχει εκδοθεί ΑΦΜ, τότε αρκεί μόνο η εισαγωγή του ΑΜΚΑ/ΠΑΑΥΠΑ.

 

28.  Μπορώ να χρησιμοποιήσω την εφαρμογή myPhoto για να συσχετίσω τις φωτογραφίες του παιδιού μου που έχει ενηλικιωθεί;

 

Όχι. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία θα πρέπει να γίνει από το ενήλικο παιδί σας με χρήση των προσωπικών του κωδικών - διαπιστευτηρίων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης (κωδικοί TAXISnet) αφού πρώτα καταχωρίσει τον αριθμό κινητού του στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (Ε.Μ.Επ.).

 

29.  Μπορώ ως πολίτης να αιτηθώ στο ΚΕΠ τη χρήση της υπηρεσίας myPhoto για τον εαυτό  μου ή για το ανήλικο τέκνο που τελεί υπό την επιμέλειά μου;

 

Ναι μπορείτε να απευθυνθείτε στα ΚΕΠ για να κάνετε χρήση της υπηρεσίας myPhoto, είτε για τον εαυτό σας είτε για το ανήλικο τέκνο του οποίου έχετε την επιμέλειά του. 

 

30.  Κατά την επίσκεψή μου στα ΚΕΠ, τι έγγραφα χρειάζεται να διαθέτω μαζί μου;

 

Θα χρειαστεί να έχετε τα εξής :

  • το ταυτοποιητικό σας έγγραφο (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο) με το οποίο ο υπάλληλος του ΚΕΠ προβαίνει σε φυσική ταυτοποίησής σας
  • τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) σας, τον οποίο δηλώνετε στον υπάλληλο του Κ.Ε.Π. καθώς και
  • τον κωδικάριθμο που αντιστοιχεί στα ψηφιακά αρχεία των φωτογραφιών σας, τον οποίο λάβατε με μήνυμα ειδοποίησης στο μέσο επικοινωνίας που δηλώσατε κατά την επίσκεψή σας στον πιστοποιημένο επαγγελματία φωτογράφο και κατά τη μεταφόρτωση από αυτόν των ψηφιακών αρχείων των φωτογραφιών σας στη ψηφιακή υπηρεσία myPhoto.

 

31.  Πως θα γίνει η ταυτοποίησή μου (φυσικού προσώπου) στα ΚΕΠ;

 

i. Αν είστε Έλληνας πολίτης θα φέρετε το δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριό σας.

ii. Αν είστε πολίτης Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα φέρετε το ισχύον δελτίο ταυτότητας ή το διαβατήριο της Χώρας σας.

iii. Αν είστε πολίτης τρίτης χώρας, θα τακτοποιηθείτε με το ισχύον διαβατήριο ή άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που αναγνωρίζεται από διεθνείς συμβάσεις και θεώρηση εισόδου ή άδεια διαμονής σε ισχύ δυνάμει του ν. 5038/2023 (Α’ 81) ή άλλο έγγραφο βάσει του οποίου επιτρέπεται η είσοδός τους στη χώρα.

 

32.  Tι έγγραφα πρέπει να προσκομίσω στα ΚΕΠ προκειμένου να επιβεβαιώσω ότι ασκώ την επιμέλεια ανήλικου τέκνου;

 

Τα αποδεικτικά έγγραφα που πρέπει να προσκομίσετε για να επιβεβαιώσετε τη σχέση επιμέλειας με τον ανήλικο, εξαρτάται από τη σχέση που έχετε.

Συνεπώς αν είστε :

1.Φυσικός Γονέας Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
2.Θετός γονέας Δικαστική απόφαση περί υιοθεσίας ή Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
3. Διαζευγμένος γονέας ασκών την επιμέλεια 1.Δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη ή ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο ορίζεται ως ο μοναδικός ασκών τη γονική επιμέλεια και 
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Δικαστική απόφαση περί υιοθεσίας
4. Διαζευγμένος γονέας ασκών συν επιμέλεια 1. Δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη ή ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο ορίζεται η συν επιμέλεια και 
2. Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης ή Δικαστική απόφαση περί υιοθεσίας και 
3. Προσκόμιση υπεύθυνης δήλωσης συναίνεσης από τον έτερο γονέα 
5. Ανάδοχος Δικαστική απόφαση ή Σύμβαση αναδοχής
6. Επίτροπος Δικαστική απόφαση ορισμού Επιτρόπου

 

 

33.  Πως μπορώ να επιβεβαιώσω την ορθότητα των φωτογραφιών δικών μου ή τέκνου που τελεί υπό την επιμέλειά μου;

 

Ο εξουσιοδοτημένος υπάλληλος του ΚΕΠ, αφού εισάγει τον κωδικάριθμο που θα του δηλώσετε, προβαίνει σε αναζήτηση των φωτογραφιών προσώπου και οπτικής απεικόνισης της ιδιόχειρης υπογραφής που αντιστοιχούν σε εσάς ή στον ανήλικο, τις προβάλλει σε προεπισκόπηση και σας ζητά να επιβεβαιώσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο ότι τα ανωτέρω στοιχεία αντιστοιχούν σε εσάς ή στον ανήλικο.

 

34.  Δύναμαι να αιτηθώ (το φυσικό πρόσωπο) την αποσυσχέτιση του κωδικάριθμου και των αντίστοιχων αρχείων από τον Α.Φ.Μ. μου ή από τον ΑΜΚΑ του ανήλικου τέκνου;

 

Μπορείτε να αιτηθείτε στον υπάλληλο του Κ.Ε.Π. την αποσυσχέτιση του κωδικάριθμου και των αντίστοιχων αρχείων από τον Α.Φ.Μ. σας ή τον ΑΜΚΑ/ΑΦΜ του ανήλικου.

 

35.  Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία (συσχέτισης και εξουσιοδότησης, ή αποσυσχέτισης) θα λάβω κάποιο αποδεικτικό έντυπο για τη χρήση της υπηρεσίας του myPhoto;

 

Θα λάβετε μία έντυπη αίτηση - υπεύθυνη δήλωση εξουσιοδότησης των επιλεγμένων εφαρμογών, ως βεβαίωση υποβολής αιτήματος κατόπιν υπογραφής του υπαλλήλου του Κ.Ε.Π..

 

36.  Δύναμαι να άρω την εξουσιοδότηση που έχει εκχωρηθεί σε κάποια εφαρμογή/υπηρεσία για λογαριασμό δικό μου ή του ανήλικου τέκνου όπου έχω την επιμέλειά του;

 

Ναι μπορείτε, κατόπιν υποβολής σχετικής αίτησης - υπεύθυνης δήλωσης σε Κ.Ε.Π., να άρετε την εξουσιοδότηση χρήσης των φωτογραφιών δικών σας ή του ανήλικου όπου έχετε εκχωρήσει σε κάποια ηλεκτρονική εφαρμογή ή υπηρεσία που παρέχεται από Φορέα του Δημόσιου Τομέα.

 

37.  Πώς λαμβάνω γνώση των εφαρμογών που έχω εξουσιοδοτήσει για χρήση των φωτογραφιών (δικών μου ή του ανήλικου);

 

Μπορείτε κατά την επίσκεψή σας στο ΚΕΠ να αιτηθείτε εκτύπωση του ιστορικού των εξουσιοδοτήσεών σας σε εφαρμογές του δημοσίου, το οποίο τηρεί η υπηρεσία myPhoto.

 

38.  Είναι απαραίτητη η αυτοπρόσωπη παρουσία ανήλικου με αναπηρία σε Κ.Ε.Π., για τη συσχέτιση και εξουσιοδότηση τρίτων εφαρμογών για χρήση των φωτογραφιών ανήλικου φυσικού προσώπου;

 

Η συσχέτιση και εξουσιοδότηση τρίτων εφαρμογών για χρήση των φωτογραφιών ανήλικου φυσικού προσώπου με αναπηρία, μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον έχοντα την επιμέλεια του ανήλικου και αποκλειστικά με αυτοπρόσωπη παρουσία του ίδιου και του ανήλικου. Ο υπάλληλος του Κ.Ε.Π. προβαίνει σε ταυτοποίηση του έχοντος την επιμέλεια του ανηλίκου και του ίδιου του ανηλίκου εφόσον για το ανήλικο μέλος έχει εκδοθεί ταυτοποιητικό έγγραφο.

 

39.  Τι πρέπει να διαθέτω ως πολίτης που έχει την επιμέλεια ανήλικου με αναπηρία κατά την επίσκεψή του σε Κ.Ε.Π. για τη συσχέτιση και εξουσιοδότηση τρίτων εφαρμογών για χρήση των φωτογραφιών ανήλικου φυσικού προσώπου;

 

Ως έχων την επιμέλεια οφείλετε να διαθέτετε τα εξής:

i. το απαραίτητο στοιχείο ταυτοποίησής του

ii. το νομιμοποιητικό έγγραφο ελληνικής αρχής ή αρμόδιας αρχής μεταφρασμένο αρμοδίως και επικυρωμένο από αρμόδια ελληνική αρχή, από το οποίο προκύπτει η επιμέλεια,

iii. τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του ανηλίκου με αναπηρία,

iv. τον δικό του ΑΦΜ και

v. το κινητό τηλέφωνο του ανηλίκου σε περίπτωση καταχώρισης του αριθμού του κινητού τηλεφώνου.

 

40.  Πού μπορούν να χρησιμοποιηθούν οι φωτογραφίες του ανήλικου υπό την επιμέλειά μου τέκνου ;

 

Οι φωτογραφίες μπορούν να αντληθούν από το myPhoto και να χρησιμοποιηθούν μόνο από τις εφαρμογές που εσείς ή ο υπάλληλος του ΚΕΠ έχει εξουσιοδοτήσει μέσω της υπηρεσίας myPhoto (π.χ. για την έκδοση ταυτότητας Έλληνα πολίτη, την έκδοση κάρτας αναπηρίας).