Διευκρινήσεις επί της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτ. διαγ. «Υπηρεσίες χρήσης & παραγ. λειτουργίας πληροφ. συστήματος για τον Εθνικό Εκδότη Αναγνωριστικών Κωδικών (ID Issuer) στο πλαίσιο της Ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων» για τις ανάγκες της ΓΓΠΣΔΔ
Αναφορικά με ερωτήματα που έχουν τεθεί από οικονομικούς φορείς στον ηλεκτρονικό ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για την εκτέλεση του έργου: «Υπηρεσίες χρήσης και παραγωγικής λειτουργίας πληροφοριακού συστήματος για τον Εθνικό Εκδότη Αναγνωριστικών Κωδικών (ID Issuer) στο πλαίσιο της Ιχνηλασιμότητας καπνικών προϊόντων» (α/α ΕΣΗΔΗΣ 83261) δίνονται οι παρακάτω διευκρινήσεις:
Ερώτημα της εταιρείας «OpSec Security Limited»:
«Could the Contracting Authority please confirm how the deployment of the system will be scored? Is it imperative that the Bidder completes the implementation phase in no longer than 3 months? Can a higher technical score be achieved if the Bidder can deploy the system earlier than 3 months?»
«Θα μπορούσε η Αναθέτουσα Αρχή να επιβεβαιώσει τον τρόπο βαθμολόγησης της εγκατάστασης του συστήματος; Είναι απαραίτητο ο Διαγωνιζόμενος να ολοκληρώσει τη φάση υλοποίησης το αργότερο σε 3 μήνες; Μπορεί να επιτευχθεί υψηλότερη τεχνική βαθμολογία αν ο Διαγωνιζόμενος μπορεί να εγκαταστήσει το σύστημα νωρίτερα από 3 μήνες;»
Απάντηση:
«Ο τρόπος αξιολόγησης περιγράφεται αναλυτικά στο κεφάλαιο 2.3 της διακήρυξης. Το θέμα που αναφέρεστε σχετίζεται με το κριτήριο Β.2 της διακήρυξης βάση του οποίου θα βαθμολογήσει η αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού.»
«The evaluation method is described in detail in Chapter 2.3 of the procurement notice. The issue you are referring to relates to criterion “B.2 - Award criteria”, on the basis of which, the bids will be scored by the competent evaluation committee of the tender.»
Ερωτήματα της εταιρείας «Alexis»:
Ερώτημα 1:
What information are to be transferred between our proposed system and ICIS-ICISNET and TAXIS-TAXISNET?
Ποιες πληροφορίες πρόκειται να μεταφερθούν μεταξύ του προτεινόμενου συστήματός μας και του ICIS-ICISNET και του TAXIS-TAXISNET;
Απάντηση 1:
Τα πληροφοριακά συστήματα ICIS-ICISNET και TAXIS-TAXISNET περιγράφονται αναλυτικά στα κεφάλαια Α2.3, Α2.4 και Α2.5 του παραρτήματος I της διακήρυξης (σελ. 74, 75). Η απαιτούμενη διαλειτουργικότητα του προσφερόμενου πληροφοριακού συστήματος με τα συστήματα ICIS-ICISNET and TAXIS-TAXISNET περιγράφεται στα κεφάλαια Α1.1, Α1.2(4) και Α2.4 του παραρτήματος II της διακήρυξης (σελ. 84,86 και 89). Η διαλειτουργικότητα αφορά κυρίως το Μητρώο Ιχνηλασιμότητας όπως αυτό αναφέρεται στον Ν.4410/2016 (ΦΕΚ 141/Α/3-8-2016). Η υλοποίηση που απαιτείται από τον Ανάδοχο για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας με τα συστήματα ICIS-ICISnet και TAXIS-TAXISnet θα ενταχθεί σε χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τον Ανάδοχο και θα εξασφαλίζει απαραίτητα την έγκαιρη λειτουργία του συστήματος.
Ερώτημα 2:
Please explain the requirement „8. The software provided must ensure the continuous operation of the Economic Operators without requiring any changes in their information systems.“ (page 79). We are proposing the new system, therefore there probably will be required some minor changes in EO's information systems. The definition of the data APIs of our system complies with data dictionaries and specifications published by secondary repository as it is required by EU legislation. We provide ID Issuer services for several EU countries. Significant economic operators are already integrated with our data APIs.
Παρακαλώ εξηγήστε την απαίτηση "8. Το παρεχόμενο λογισμικό πρέπει να εξασφαλίζει τη συνεχή λειτουργία των Οικονομικών Φορέων χωρίς να απαιτείται καμία αλλαγή στα πληροφοριακά τους συστήματα "(σελ. 79). Προτείνουμε το νέο σύστημα, επομένως ίσως χρειαστούν κάποιες μικρές αλλαγές στα πληροφοριακά συστήματα των Οικονομικών Φορέων. Ο ορισμός των APIs του συστήματός μας συμμορφώνεται με τα λεξικά δεδομένων και τις προδιαγραφές που δημοσιεύονται από το δευτερεύον αποθετήριο, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της ΕΕ. Παρέχουμε υπηρεσίες Εκδότη ΜΑΚ για πολλές χώρες της ΕΕ. Σημαντικοί οικονομικοί φορείς έχουν ήδη ενσωματωθεί στα APIs μας.
Απάντηση 2:
Η απαίτηση της διακήρυξης (σελ. 84 σημείο 16) είναι σαφής. Το προσφερόμενο λογισμικό πρέπει να διασφαλίζει την αδιάλειπτη λειτουργία των Οικονομικών φορέων χωρίς να απαιτεί αλλαγές από την πλευρά τους στα πληροφοριακά τους συστήματα. Κάθε λύση που διασφαλίζει το στόχο αυτό θεωρείται αποδεκτή.
Ερώτημα 3:
In A.2.2 „Description and requirements of the equipment infrastructure required to be secured by the GGSSD“ infrastructure of existing system (10 Vms, ...) is described. Is it possible to request usage of different infrastructure for our proposed solution? Or our solution must fit onto the infrastructure of existing system?
Στο κεφάλαιο A.2.2 "Περιγραφή και απαιτήσεις της υποδομής εξοπλισμού που απαιτείται να εξασφαλιστεί από την ΓΓΠΣΔΔ" περιγράφεται η υποδομή του υπάρχοντος συστήματος (10 Vms, ...). Είναι δυνατόν να ζητήσουμε τη χρήση διαφορετικής υποδομής για την προτεινόμενη λύση; Ή η λύση μας πρέπει να ταιριάζει στην υποδομή του υπάρχοντος συστήματος;
Απάντηση 3:
Η προσφερόμενη λύση πρέπει να είναι συμβατή με την αρχιτεκτονική της υπάρχουσας υποδομής που διατίθεται από την ΓΓΠΣΔΔ. Μικρές αλλαγές σε αριθμό απαιτούμενων VMs είναι αποδεκτές εφόσον ο ανάδοχος προσφέρει και την απαιτούμενη αδειοδότηση για το προσφερόμενο λογισμικό όπως αναφέρεται στα κεφάλαια Β.2 του Παραρτήματος I (σελ. 82-83) και Α.2 του Παραρτήματος II της διακήρυξης (σελ. 87-90).
Ερώτημα 4:
On page 83 it is written that „ The total disk capacity is 1.536 GB and Microsoft Windows Server 2012 Standard Edition and Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition for Database“. Does that mean that the proposed solution technology is limited only to MS Windows operating system and MS SQL Server Database?
Στη σελίδα 83 γράφεται ότι "Η συνολική χωρητικότητα δίσκου είναι 1.536 GB και Microsoft Windows Server 2012 Standard Edition και Microsoft SQL Server 2017 Standard Edition για βάση δεδομένων". Αυτό σημαίνει ότι η προτεινόμενη τεχνολογία λύσεων περιορίζεται μόνο στο λειτουργικό σύστημα MS Windows και στη βάση δεδομένων MS SQL Server;
Απάντηση 4:
Η προσφερόμενη λύση δεν περιορίζεται στις τεχνολογίες του υπάρχοντος συστήματος. Πρέπει όμως να προσφερθεί πλήρης αδειοδότηση για το προσφερόμενο σύστημα όπως αναφέρεται στα κεφάλαια Β.2 του Παραρτήματος I (σελ. 82-83) και Α.2 του Παραρτήματος II της διακήρυξης (σελ. 87-90).
Ερώτημα 5:
Tender documentation states the requirement for an application that will provide information about the specific packaging code through the portal. Do you require a mobile application that will be communicating with the portal or to include this functionality directly to the web application? Do you require to provide only the information which is extractable from product code? If you require any other information about UI to be provided than those encoded in product code please specify what information.
Η διακήρυξη της προμήθειας δηλώνει την απαίτηση για μια εφαρμογή που θα παρέχει πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο κωδικό συσκευασίας μέσω του portal. Απαιτείται μια εφαρμογή για κινητά που θα επικοινωνεί με το portal ή vα συμπεριλαμβάνεται αυτή τη λειτουργικότητα απευθείας στην εφαρμογή web; Απαιτείται να παρέχονται μόνο οι πληροφορίες που μπορούν να εξαχθούν από τον κωδικό προϊόντος; Εάν χρειάζεστε οποιαδήποτε άλλη πληροφορία σχετικά με το UI που πρέπει να παρέχεται από εκείνες που κωδικοποιούνται στον κωδικό προϊόντος, παρακαλούμε να προσδιορίσετε ποιες πληροφορίες.
Απάντηση 5:
Η απαίτηση της διακήρυξης (Παράρτημα ΙΙ, Κεφάλαιο Α1.1, σημείο 14, σελ. 84) είναι σαφής και αφορά λειτουργικότητα για την επιβεβαίωση της εγκυρότητας ενός κωδικού συσκευασίας που έχει παραχθεί από το σύστημα και τη χορήγηση πληροφοριών από αυτόν μέσω του portal.
Ερωτήματα της εταιρείας «ΟΝΕΞ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΡΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜ ΣΥΣΤΗΜ ΑΣΦΑΛ»:
Ερώτημα 1:
1η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Μετάπτωση Δεδομένων)
Στην σελίδα 80/120 της Διακήρυξης, στην περιγραφή των απαιτήσεων όσον αφορά την Φάση 2, αναφέρεται ότι: «Επιπλέον ο ανάδοχος θα κάνει την μετάπτωση των δεδομένων από το υπάρχον σύστημα στο προσφερόμενο».
Με δεδομένο ότι στην Φάση 1, θα πρέπει να υποβληθεί από μέρος του Αναδόχου το παραδοτέο «Π1.3 – Μελέτη Μετάπτωσης» και λαμβάνοντας υπόψη ότι το υπάρχον (υφιστάμενο) σύστημα είναι της εταιρίας Authentix, παρακαλούμε να μας παραδοθεί το Πλάνο Μετάπτωσης (transition plan) της Authentix.
Απάντηση 1:
Η υλοποίηση της Μετάπτωσης Δεδομένων θα γίνει σύμφωνα με το παραδοτέο Π1.3 - Μετάπτωση Δεδομένων του αναδόχου.
Ερώτημα 2:
2η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Υποσυστήματα λογισμικού εφαρμογών)
Στην σελίδα 85/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 1.2. και όσον αφορά το Υποσύστημα διαχείρισης εξουσιοδοτήσεων χρηστών και πρόσβασης με το oAuth2 του Υπουργείου Οικονομικών, αναφέρεται ότι «το υποσύστημα πρόσβασης πρέπει να έχει τη δυνατότητα αξιοποίησης των διαπιστευτηρίων (credentials) που τηρούνται στους καταλόγους χρηστών (ldap) του Υπουργείου Οικονομικών».
Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε ποιοι χρήστες διαχειρίζονται το οAuth2 (εσωτερικοί χρήστες ή / και οικονομικοί φορείς) και να επιβεβαιώσετε τον τύπο των χρηστών που βρίσκονται στο LDAP (εάν είναι μόνο εσωτερικοί χρήστες, τότε κάτω από ποιο σύστημα;)
Απάντηση 2:
Η αξιοποίηση του oAuth2 θα γίνει με τη συνεργασία της ΓΓΠΣΔΔ. Ο Ανάδοχος θεωρείται εξωτερικός χρήστης.
Ερώτημα 3:
3η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Χαρακτηριστικά του λογισμικού εφαρμογών)
Στην σελίδα 83/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 8. αναφέρεται ότι: «Το προσφερόμενο λογισμικό του υποψήφιου οικονομικού φορέα πρέπει με ποινή αποκλεισμού να μπορεί να παρέχει κωδικούς μονάδας συσκευασίας με μέγιστο μήκος κωδικού 27 ψηφίων συμπεριλαμβανομένων των ψηφίων της χρονοσήμανσης και του κωδικού LEGR1 της ΓΓΠΣΔΔ ως IDISSUER για την Ελλάδα και την Κύπρο.
Για να διασφαλιστεί η μοναδικότητα των κωδικών που δημιουργούνται, παρακαλείσθε να αναφέρετε και να διευκρινίσετε την πλήρη δομή των τρεχόντων κωδικών (EOID, FID, MID, upUI - συμπεριλαμβανομένου του κωδικού προϊόντος (δομή βάσης), aUI και κωδικού επιβεβαίωσης EO του τρέχοντος αποθετηρίου.
Απάντηση 3:
Η δομή των κωδικών που εκδίδονται σήμερα είναι η παρακάτω:
upUI |
ID Issuer Identification Code |
Serial Number |
Product code |
Timestamp |
|
Type |
String |
String |
String |
String |
|
Length |
5 |
9 |
5 |
8 |
|
Example of upUI |
LEGR1 |
aBc134fJ0 |
A1BD4 |
19052509 |
|
LEGR1aBc134fJ0A1BD419052509 |
|||||
|
|||||
aUI |
ID Issuer Identification Code |
Serial Number |
Facility Code |
Timestamp |
|
Type |
String |
String |
String |
String |
|
Length |
5 |
9 |
4 |
8 |
|
Example of aUI |
LEGR1 |
aBc134fJ0 |
A1B4 |
19052509 |
|
LEGR1aBc134fJ0A1BD419052509 |
|||||
|
|||||
EO_ID |
ID Issuer Identification Code |
Code Type indicating entity type |
ISO 3166-1 ALPHA-2 country identifier |
Serial Number |
|
Type |
String |
String |
String |
Numeric |
|
Length |
5 |
1 |
2 |
6 |
|
Example of aUI |
LEGR1 |
E |
GR / CY |
123456 |
|
LEGR1EGR123456 / LEGR1ECY123456 |
|||||
F_ID |
ID Issuer Identification Code |
Code Type indicating entity type |
ISO 3166-1 ALPHA-2 country identifier |
EO |
Facility |
Type |
String |
String |
String |
Numeric |
Numeric |
Length |
5 |
1 |
2 |
6 |
6 |
Example of aUI |
LEGR1 |
F |
GR / CY |
123456 |
987654 |
LEGR1FGR123456987654 / LEGR1FCY123456987654 |
|||||
M_ID |
ID Issuer Identification Code |
Code Type indicating entity type |
ISO 3166-1 ALPHA-2 country identifier |
EO |
Machine |
Type |
String |
String |
String |
Numeric |
Numeric |
Length |
5 |
1 |
2 |
6 |
6 |
Example of aUI |
LEGR1 |
M |
GR / CY |
123456 |
987654 |
LEGR1MGR123456987654 / LEGR1MCY123456987654 |
Ερώτημα 4:
4η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Υποσυστήματα Διαλειτουργικότητας ICISNET και TAXISNET)
Στην σελίδα 86/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 4.3. αναφέρεται: «Διαλειτουργικότητα με εξωτερικά συστήματα (ενδεικτικά: ΑΑΔΕ, επιβεβαίωσης οικονομικών φορέων). Ειδικότερα το προσφερόμενο λογισμικό πρέπει να εξασφαλίζει την αναγκαία διαλειτουργικότητα με τα συστήματα ICIS-ICISNET και TAXIS-TAXISNET. Η διαλειτουργικότητα θα αφορά κατ’ ελάχιστον τα δεδομένα του Πληροφοριακού Συστήματος του ID Issuer που πρέπει να αντλούνται από τα ανωτέρω πληροφοριακά συστήματα. Η υλοποίηση μπορεί να γίνει και μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ.»
Παρακαλείσθε να παράσχετε περισσότερες πληροφορίες (π.χ. τεχνικές προδιαγραφές των υφιστάμενων συστημάτων ICISNET και TAXISNET) σχετικά με το τι είδους δεδομένα πρέπει να ανταλλάσσονται όσον αφορά τη διασύνδεση του προσφερόμενου συστήματος με αυτά.
Απάντηση 4:
Τα πληροφοριακά συστήματα ICIS-ICISNET και TAXIS-TAXISNET περιγράφονται αναλυτικά στα κεφάλαια Α2.3, Α2.4 και Α2.5 του παραρτήματος I της διακήρυξης. (σελ. 74, 75). Η απαιτούμενη διαλειτουργικότητα του προσφερόμενου πληροφοριακού συστήματος με τα συστήματα ICIS-ICISNET and TAXIS-TAXISNET περιγράφεται στα κεφάλαια Α1.1, Α1.2(4) και Α2.4 του παραρτήματος II της διακήρυξης (σελ. 84,86 και 89). Η διαλειτουργικότητα αφορά κυρίως το Μητρώο Ιχνηλασιμότητας όπως αυτό αναφέρεται στον Ν.4410/2016 (ΦΕΚ 141/Α/3-8-2016). Η υλοποίηση που απαιτείται από τον Ανάδοχο για τη διασφάλιση της διαλειτουργικότητας με τα συστήματα ICIS-ICISnet και TAXIS-TAXISnet θα ενταχθεί σε χρονοδιάγραμμα που θα συμφωνηθεί με τον Ανάδοχο και θα εξασφαλίζει απαραίτητα την έγκαιρη λειτουργία του συστήματος.
Ερώτημα 5:
5η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Υποσύστημα Διαλειτουργικότητας e-παράβολο)
Στην ίδια σελίδα 86/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 4.4. αναφέρεται: «Διαλειτουργικότητα, με χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών (webservice), με την ηλεκτρονική πλατφόρμα του e-παραβόλου για τη δημιουργία παραβόλων, τον έλεγχο της κατάστασής τους, και την πληροφόρηση σχετικά με τις πληροφορίες εξόφλησης / εκκρεμών υποχρεώσεων».
Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε ποιος είναι ο πελάτης (client) και ο διακομιστής (server), όσον αφορά τις υπηρεσίες διαδικτυακής πλατφόρμας e-παράβολο. Έχουν καθοριστεί κάπου οι συγκεκριμένες διεπαφές (interfaces); Εάν ναι, θα ήταν δυνατή η πρόσβαση μας στα σχετικά τεχνικά έγγραφα των προδιαγραφών της συγκεκριμένης πλατφόρμας;
Απάντηση 5:
Στο Παράρτημα Ι, Κεφάλαιο Α.2, Υποκεφάλαιο Α2.7 - Ηλεκτρονικό Παράβολο της Διακήρυξης περιγράφεται η υπηρεσία ηλεκτρονικού παραβόλου της ΓΓΠΣΔΔ. Η υπηρεσία διαθέτει δυνατότητα χρήσης Web Services για την επικοινωνία μεταξύ εξυπηρετητών (Servers) του φορέα με την ΓΓΠΣΔΔ. Για την υλοποίηση της συγκεκριμένης διαλειτουργικότητας απαιτείται η υλοποίηση διεπαφής πελάτη (client) σύμφωνα με τις προδιαγραφές που διατίθενται από την υπηρεσία ηλεκτρονικού παραβόλου της ΓΓΠΣΔΔ.
Ερώτημα 6:
6η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Υποσύστημα Διαχείρισης εφαρμογών)
Στην σελίδα 87/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 7.2. αναφέρεται: «Δυνατότητα διαχείρισης ρόλων, δικαιωμάτων και χρηστών με δυνατότητες διαχείρισης. Για τους ρόλους των χρηστών θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για την διακριτή διαχείριση των δεδομένων Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας κατά αρμοδιότητα.
Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε τι σημαίνει "διακριτή διαχείριση"; Υπάρχει ανάγκη διαχωρισμού των Ελληνικών και Κυπριακών Δεδομένων και Πρόσβασης; Για παράδειγμα, σημαίνει ότι μια οικονομική οντότητα πρέπει να καταχωρηθεί (εγγραφεί) διπλά εάν ασχολείται και με την Ελληνική και με την Κυπριακή Δημοκρατία;
Απάντηση 6:
Το υποσύστημα Διαχείρισης εφαρμογών θα πρέπει να παρέχει τη δυνατότητα διαχείρισης ρόλων Διαχειριστών οι οποίοι θα μπορούν να έχουν πρόσβαση μόνο στα δεδομένα που αφορούν το Κράτος-Μέλος το οποίο εκπροσωπούν, χωρίς να αποκλείεται η δυνατότητα δημιουργίας ρόλων Διαχειριστών με πρόσβαση στο σύνολο των δεδομένων.
Ερώτημα 7:
7η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (Υποσύστημα Διαχείρισης εφαρμογών)
Στην σελίδα 87/120 της Διακήρυξης, παράγραφος 7.5. αναφέρεται: «Δυνατότητα διαχείρισης των παραμέτρων συστήματος. Ενδεικτικά αναφέρουμε την οικονομική αμοιβή ανά κωδικό (διαφορετική για ΜΑΚ μονάδας συσκευασίας και ΜΑΚ γενικής συσκευασίας), κείμενο e-mails που αποστέλλονται από το σύστημα, χρονικό διάστημα ομαδοποίησης των οφειλών σε συγκεντρωτικό παράβολο (π.χ. ημερήσια, εβδομαδιαία, μηνιαία) κλπ.»
Παρακαλείσθε να διευκρινίσετε τις απαιτήσεις σε αυτήν την ενότητα. Καλύπτεται η απαίτηση με βάση την αλληλεπίδραση με την πλατφόρμα e-παραβόλου; Θα ήταν δυνατή η πρόσβαση σε υπάρχοντα έγγραφα και / ή προδιαγραφές; Επίσης, παρέχει το G-Cloud σύστημα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου;
Απάντηση 7:
Το σύστημα θα πρέπει να διαχειρίζεται παραμετροποιημένα βασικές συνιστώσες που υπόκεινται σε αλλαγές, όπως οι ενδεικτικά αναφερόμενες. Η ΓΓΠΣΔΔ διαθέτει εξυπηρετητή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Ερώτημα 8:
8η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (γενική)
Σύμφωνα με το άρθρο 9 του κανονισμού (ΕΕ) 2018/574 κράτος μέλος μπορεί να επιβάλλει στους εκδότες αναγνωριστικών κωδικών να προσφέρουν υλική παράδοση των ΜΑΚ επιπέδου μονάδας συσκευασίας ως εναλλακτική επιλογή αντί της ηλεκτρονικής παράδοσης. Στις περιπτώσεις που προσφέρεται υλική παράδοση των ΜΑΚ επιπέδου μονάδας συσκευασίας, οι κατασκευαστές και οι εισαγωγείς προσδιορίζουν αν ζητείται υλική παράδοση.
Παρακαλείστε να διευκρινίσετε (να αναφέρετε ενημερωτικά) εάν κάποιος κατασκευαστής ή εισαγωγέας έχει ζητήσει αυτήν τη λύση παράδοσης μέχρι στιγμής.
Απάντηση 8:
Σύμφωνα με το άρθρο 5 της Απόφασης Υπουργού Α.1202 / 20-05-2019 (ΦΕΚ Β' 1830/23-05-2019), "Οι MAK επιπέδου μονάδας συσκευασίας προϊόντων καπνού διαβιβάζονται από τον εθνικό εκδότη αναγνωριστικών κωδικών της παρούσας στον αιτούντα κατασκευαστή ή εισαγωγέα αποκλειστικά ηλεκτρονικά, σύμφωνα με την διαδικασία που ορίζεται στην παράγραφο 3 του άρθρου 9 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2018/574."
Ερώτημα 9:
9η) ΑΙΤΟΥΜΕΝΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ (γενική)
Παρακαλείστε να επιβεβαιώσετε ότι είναι δυνατή η απομακρυσμένη πρόσβαση στο G-Cloud για τα: 2ο, 3ο και 4ο επίπεδα υποστήριξης.
Απάντηση 9:
Η απομακρυσμένη πρόσβαση των αναδόχων των έργων λειτουργεί σύμφωνα με την πολιτική ασφάλειας της ΓΓΠΣΔΔ.
Διευκρινήσεις επί της διακήρυξης του ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού