Διακρίσεις

Στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Συνεδρίου Πληροφορικής “WCIT 2023”, στο Κούτσινγκ της Μαλαισίας, στα φετινά “WITSA Global Innovation & Tech Excellence Awards” η χώρα μας διέπρεψε, αποσπώντας 8 βραβεία.

 

WITSA

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε για το Κέντρο Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ) το 1ο βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακός Μετασχηματισμός της χρονιάς» (Digital Transformation of the Year) για τον Δημόσιο Τομέα.  Η ΓΓΠΣΨΔ  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σχεδίασε, ανέπτυξε και έχει την ευθύνη λειτουργίας του Κέντρου Διαλειτουργικότητας (ΚΕΔ), το οποίο αποτελεί κεντρικό κόμβο για τη διασύνδεση όλων των πληροφοριακών συστημάτων των φορέων του Δημοσίου, προκειμένου να αντλούνται άμεσα τα απαιτούμενα επιχειρησιακά δεδομένα για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις και την διεκπεραίωση διοικητικών διαδικασιών.  Η διαλειτουργικότητα των πληροφοριακών συστημάτων του Δημοσίου επιτυγχάνεται με τη χρήση διαδικτυακών υπηρεσιών (web services) που διατίθενται μέσω του ΚΕΔ. Επίσης, για τις ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχουν οι φορείς του Δημοσίου, η πρόσβαση πραγματοποιείται με τον ασφαλή μηχανισμό αυθεντικοποίησης χρηστών της ΓΓΠΣΨΔ (κωδικοί TaxisNET) που παρέχει το ΚΕΔ. 
Επιπλέον, η  ΓΓΠΣΨΔ  του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έλαβε το 2ο βραβείο για την υπηρεσία myDESKlive στην κατηγορία «Ψηφιακή Ευκαιρία/Βραβείο Συμπερίληψης» (Digital Opportunity/Inclusion Award) για τον Δημόσιο Τομέα . 
Tο myDeskLive είναι μια καινοτόμος ψηφιακή υπηρεσία που σχεδίασε, ανέπτυξε και διαχειρίζεται η ΓΓΠΣΨΔ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία λειτουργεί σε συνεργασία με πολλούς κομβικούς δημόσιους φορείς. Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα σε φυσικά και νομικά πρόσωπα να προγραμματίσουν ραντεβού για συναλλαγές με τους φορείς, είτε με φυσική παρουσία, είτε με τηλεδιάσκεψη μέσω του ίδιου ψηφιακού περιβάλλοντος. 

Στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, απονεμήθηκε το Χρυσό Βραβείο 2018 στην κατηγορία Έργων & Πρωτοβουλιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Έργα Τεχνολογικών Υποδομών, των καθιερωμένων στην ελληνική αγορά πληροφορικής IMPACT BITE Awards.

Στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων στελεχών της αγοράς Πληροφορικής-Επικοινωνιών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, τηv Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Υποδομών Πληροφορικής & Επικοινωνιών.

Impact bite GOLD

egov4

ict4

witsa11

Στα Στελέχη της Γ.Γ.Π.Σ. απονεμήθηκε η κορυφαία διάκριση e-GOVERNMENT AWARDS 2018 για τον επιτυχή σχεδιασμό, υλοποίηση, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία των Υποδομών και Υπηρεσιών Υπολογιστικού Νέφους (Government Cloud), από την Επιστημονική Επιτροπή της διοργάνωσης.

Διάκριση για την Γ.Γ.Π.Σ. στα "Αριστεία για την ψηφιακή Ελλάδα" Greek ICT Awards 2007, για την υλοποίηση της λειτουργικής ενσωμάτωσης των υποδομών πληροφορικής και επικοινωνιών της Ολυμπιάδας της Αθήνας, στις υποδομές των εφοριών της χώρας και της κεντρικής υποδομής επεξεργασίας στοιχείων.
 

Η Γ.Γ.Π.Σ. διακρίθηκε για το Διεθνές Βραβείο Αριστείας Δημοσίου Τομέα των WITSA Global IT Excellence Awards 2006.

 Ο WITSA (World Information Technology and Services Alliance), είναι ο κορυφαίος Σύνδεσμος Τεχνολογίας και Υπηρεσιών Πληροφορικής διεθνώς.